V evanjelických kostoloch dnes čítajú Pastiersky list Zboru biskupov ECAV

27.05.2012 Bratislava

Bratislava 27. mája (TASR) - Deň zoslania Ducha svätého na apoštolov sa stal dňom vzniku Pánovej cirkvi, a to určite patrí medzi najdôležitejšie udalosti histórie ľudstva - pripomínajú členovia Zboru biskupov Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku v Pastierskom liste na Prvú slávnosť svätodušnú 2012. Čítajú ho dnes v evanjelických kostoloch v celej SR.

"Svätodušné sviatky však nie sú len spomienkovými slávnosťami na udalosť, ktorá sa stala pred dvoma tisícročiami. Dielo Boha Ducha Svätého nie je a nikdy nebude len historickou minulosťou. Naopak, Boh Duch Svätý mocne koná v každej dobe, každý deň. Jeho dielo je stále aktuálne a mocné," zdôrazňujú v liste generálny biskup ECAV Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol.

Evanjelickí biskupi vyzývajú veriacich, aby otvorili svoju myseľ i srdce Duchu Svätému. "Aby nám pripomenul všetko, čo povedal Pán Ježiš. Prosme, aby nás viedol cestou pokánia a nasledovania Ježiša Krista".
 

Vyberte región